image
Sursa foto: jurnal.md

Năstase: „Demiterea guvernului Chicu nu e un moft al Platformei DA; Starea de urgență a fost o farsă”

„RM se confruntă astăzi cu probleme atât de grave, încât dacă pierdem șansa demiterii acestui guvern, acestei catastrofe de guvern, și a instalării unui guvern responsabil, criza va degenera într-un fenomen ireversibil și nu ne va rămâne decât să constatăm, neputincioși, dezastrul din cenușa căruia nu vom mai putea renaște. Mai avem însă o șansă de prezervare! Și primul pas spre a o fortifica este votarea în legislativ a Moțiunii de Cenzură împotriva guvernului Chicu pentru a-l demite cât mai urgent”, afirmă liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în contextul ședinței convocate azi la Parlament pentru examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

„Demiterea guvernului Chicu nu este un moft al Platformei DA, este o urgență națională. Din cauza inconsecvenței, incapacității și a iresponsabilității acestui guvern suferim cu toții, fie că suntem simpatizanți ai Platformei DA, ai PD, ai PAS sau ai socialiștilor. Spun asta pentru că nimănui, niciunui om din această țară nu i-a fost de folos un guvern care de la investire și până acum a încălcat cu impertinență politică nemaiîntâlnită în istoria RM legislația în vigoare, Constituția, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, principiile statului de drept. Este limpede că instituind starea de urgență, acest guvern nu s-a îngrijit de sănătatea oamenilor, de salvarea economiei, de fortificarea liniei întâi a luptei contra Covid-19. Acest guvern a recurs la declararea stării de urgență din interes exclusiv personal – pentru a înlătura controlul parlamentar asupra activității executivului. Starea de urgență nu a fost decât o farsă penibilă pentru ca nimeni și nimic să nu-l împiedice pe Dodon să utilizeze resursele bugetare naționale în așa fel încât să obțină cu ușurință al doilea mandat prezidențial”, a declarat Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul Platformei DA a mai spus că întrunirea de azi a Parlamentului pentru examinarea moțiunii de cenzură este un tertip al guvernării pentru a salva Guvernul de demitere.

„Dodon și acoliții săi sunt atât de speriați de eventualitatea demiterii guvernului Chicu încât au recurs la metode mafiote de a-și păstra majoritatea parlamentară extrem de fragilă, arătându-ne clar ce regim ne așteaptă pe fiecare dintre noi, oamenii acestei țări, într-un viitor în care ei vor rămâne la guvernare. Trebuie să conștientizăm că nimeni nu va fi ocolit de dezastrul ce va surveni în scurt timp. Acest lucru, sunt sigur, este conștientizat și de foarte mulți deputați care astăzi mai fac parte din majoritatea parlamentară. De frica deciziei lor subite de a susține Moțiunea de Cenzură și pentru a nu le oferi răgaz de reflecție, Dodon grăbește următoarea ședință în plen a Parlamentului, impunând organizarea acesteia pentru azi, luni, 20 iulie, zi în care deputații ar trebui să fie în teritoriu, printre oameni”, a mai punctat Andrei Năstase.

Conferință de presă organizată de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr

A sosit momentul să stabilim cu toții că vremea experimentelor sociale și economice la care a fost permanent supusă Republica Moldova a expirat. Acum este nevoie de determinare, muncă, onestitate, consens național pe temele esențiale, transparență și multă, multă responsabilitate. A sosit timpul caracterelor, a conștiințelor, a oamenilor buni, drepți și curajoși. Sper să se găsească în Parlament un număr suficient de conștiințe care vor înțelege necesitatea schimbării întregii paradigme politice moldovenești. Știu sigur că în Republica Moldova oamenii își doresc acest lucru, motiv pentru care, vă spun tuturor foarte simplu... Nu de joc de glezne are nevoie Moldova, de caracter, de caractere. Haideți să facem cu toții ceea ce trebuie să facem! Oameni buni, fiți pregătiți să ne apărăm, dacă va fi cazul, familiile, casele, viețile, țara și libertatea! Fiți pregătiți să ne scriem singuri propria istorie! Nimeni nu o va face în locul nostru! Posted by Andrei Nastase on Monday, 20 July 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: