image
Sursa foto: Nadejda Roşcovanu

Moțpan despre expulzarea cetățenilor turci: „Nu am dovezi dar presupun că Plahotniuc ar sta în spate”

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a venit cu detalii după audierea unor instituții implicate în expulzarea cetățenilor turci din Republica Moldova, și anume SIS și Biroul Migrație și Azil. Moțpan a declarat să SIS a achitat din banii proprii cursa cu care au fost trimiși cei șapte cetățeni turci.

Chiril Moțpan a afirmat că își expune propriul punct de vedere în legătură cu acest caz și că presupune că în spatele acestei injustiții a stat fosul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

„Asta ține de organele competente. Eu doar cunosc bine că în acea perioadă unicul care putea să i-a decizii în țara asta era Vlad Plahotniuc. Presupun că el a stat în spatele acestei decizii”, a declarat Moțpan.

Președintele comisiei a mai menționat că demersul privind expulzrea turcilor a fost semnat la data de 3 septembrie de Adrian Baltaga insistența fostului director SIS, Vasile Botnari.

„A fost o decizie arbitrară cu încălacrea clară a prevederilor legale, care a șifonat grav imaginea Republicii Moldova, având în vedere și decizia CEDO”, a menționat Chiril Moțpan.

Chiril Moțpan a mai fost întrebat de jurnaliști dacă se cunoaște cine a achitat cursa de charter cu care au fost trimiși cetățenii turci, Moțpan a declarat că cheltuielile au fost acoperite din bugetul SIS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: