image
Sursa foto: Twitter/TUT.BY

Încă 78 de oficiali adăugați pe lista sancțiunilor împotriva Belarusului, după deturnarea avionului lui Protasevici

Statele UE au aprobat miercuri adăugarea a 78 de nume şi a 7 entităţi pe lista oficialilor din Belarus sancţionaţi pentru reprimarea opoziţiei. Șapte dintre aceștia sunt implicaţi în deturnarea avionului în care se afla jurnalistul de opoziție Roman Protasevici, care a fost ulterior arestat.

Informația a fost dezvăluită de mai mulţi diplomaţi europeni pentru AFP, relatează Agerpres și Digi24.

Noile sancţiuni au fost agreate în timpul unei reuniuni a ambasadorilor din ţările membre la Bruxelles şi urmează să fie validate la 21 iunie în cadrul unei reuniuni a Consiliului miniştrilor de externe la Luxemburg.

Sancţiunile vor intra în vigoare odată cu publicarea noilor nume şi entităţi belaruse în Jurnalul Oficial al UE.

Belarusul a detrurnat, sub pretextul unei amenințări cu bombă, o aeronavă comercială la bordul căreia se afla Protasevici, opozant al regimului lui Aleksandr Lukașenko. Aeronava, care efectua o cursă Atena - Vilnius, a fost interceptată în spațiul aerian belarus și obligată să aterizeze pe aeroportul din Minsk.

Acest lucru a dus deja la sancțiuni dure din partea UE. Avioanele companiilor din Belarus nu vor mai avea voie să zboare în spațiul aerian al Uniunii Europene și nici nu vor avea acces pe aeroporturile din UE.

Citeşte mai mult despre

comentarii: