image
Sursa foto: POLITIA.MD

Zeci de plantații de cânepă și mac, nimicite în cadrul operațiunii „MAC” // FOTO

Pe parcursul lunii iunie curent, angajații serviciilor de securitate publică, de comun cu reprezentanții autorităților administrației publice locale, au efectuat 531 de razii orientate spre prevenirea cultivării ilicite a plantelor cu conţinut narcotic, dar și pentru identificarea locurilor de creştere a acestora.

În rezultatul activităților desfășurate au fost depistate plante de cânepă și mac crescute atât în condiții de seră, bine îngrijite, cât și crescute haotic pe terenuri. Oamenii legii au întocmit 239 de acte de nimicire a plantelor.

Pentru cultivarea ilegală a plantelor ce conţin droguri, precursori şi analogi ai acestora și fabricarea etnobotanicelor au fost sancționate 22 de persoane. Alte 150 de persoane au fost pedepsite pentru procurarea ori păstrarea ilegală, fără scop de înstrăinare a drogurilor, precursorilor, etnobotanicelor şi a analogilor acestora în cantităţi mici, precum şi consumul de droguri fără prescripţia medicului.

POLITIA.MDPOLITIA.MD

Precizăm că pentru cultivarea ilegală a plantelor ce conţin droguri, precursori şi analogi ai acestora și fabricarea etnobotanicelor amenda este de la 2100 la 3000 de lei pentru persoanele fizice și până la 18 000 de lei pentru cele juridice.

POLITIA.MDPOLITIA.MD

Potrivit poliției, pe perioada desfășurării operațiunii „MAC 2020”, de către toate subdiviziunile teritoriale și specializate ale Inspectoratului General al Poliției au fost depistate și distruse 63 de plantații de cânepă cu suprafața aproximativă de 12 ha și 22 de plantații de mac.

POLITIA.MDPOLITIA.MD

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă cetățenii să se abțină de la cultivarea plantelor cu conținut narcotic, să le nimicească pe cele care cresc haotic în gospodărie sau pe terenurile aferente și să sesizeze Poliția atunci când observă plante care cresc pe terenuri străine sau sunt cultivate intenționat de cineva.

POLITIA.MDPOLITIA.MD

Noutăţile partenerilor

comentarii: