image
Sursa foto: Jurnal TV

Maia Sandu: „Nu există nicio informație care ar spune că în RM urmează să se întâmple vreo operațiune militară”

Nimeni nu poate spune cu certitudine cum vor evolua lucrurile în regiunea noastră, dar pe moment nu există nicio informație care ar spune că în Republica Moldova urmează să se întâmple vreo operațiune militară. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Întrebată cât de mare este pericolul pentru cetățeni și dacă ar trebui să ne facem griji noi, aici, în RM, președintele a declarat că nimeni nu poate să spună azi cu certitudine cum vor evolua lucrurile în regiunea noastră.

„Dar din toate informațiile pe care le avem, inclusiv de la partenerii internaționali, nu există nicio informație care ar spune că în RM urmează să se întâmple vreo operațiune militară. Dacă ne amintim, în raport cu Ucraina informațiile au fost foarte clare, nu toată lumea le-a crezut la început, dar au existat aceste informații. În cazul nostru nu există astfel de informații și nu există premise să ne facem griji. Trebuie să fim vigilenți, dar nu trebuie să fim speriați, panicați, pentru că, repet, nu există premise să se întâmple lucruri similare cu cele care se întâmplă în Ucraina”, a spus președintele.

Emisiunea Cabinetul din umbră poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: