image
Sursa foto: Profimedia Images

Medicii avertizează că ochii roșii ar putea fi un simptom rar al coronavirusului

Cum numărul de cazuri de coronavirus din Statele Unite este într-o creștere tot mai alertă, medicii încearcă să descopere toate simptomele legate de virus.

Acum, Academia Americană de Oftalmologie (AAO) recomandă medicilor să ia măsuri sporite de protecție atunci când se ocupă de pacienții diagnosticați. Potrivit AAO, mai multe rapoarte sugerează că virusul poate provoca conjunctivită, denumită în mod curent „ochi roșii”, relatează abc7news.com.

Conjunctivita este o iritație a ochilor care provoacă înroșire, inflamare și uneori lăcrimare. Cu toate că este considerat un simptom rar, rapoartele arată că virusul poate fi transmis prin prin aer la cei cu conjunctivită.

AAO spune că un pacient care ajunge la medic cu ochi roșii, suspectând că are conjunctivită, dar care tușește și are dificultăți respiratorii și care a călătorit recent în zone cunoscute drept focare de coronavirus, ar putea fi pozitiv pentru COVID-19.

Medicii au remarcat că aceste cazuri sunt rare, estimând doar un procent cuprins între 1 și 3% din cazurile confirmate de coronavirus. Dr. Sonal Tulsi de la AAO recomandă persoanelor să poarte ochelari în timpul pandemiei globale COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: