image
Sursa foto: Getty Images

Mbappe, pedepsit dur după prima eliminare din carieră în Ligue 1

Kylian Mbappe nu a scăpat uşor după prima eliminare din carieră în Ligue 1, suferită etapa trecută, în meciul lui PSG cu Nimes.

Atacantul campioanei Franţei a fost suspendat trei etape după ce a reacţionat violent la un fault dur comis asupra sa de fotbalistul lui Nimes, Teji Savanier, care a primit şi el cartonaşul roşu, potrivit L'Equipe.

Fotbalistul în vârstă de 19 ani a uimit după meci, când a declarat că nu regretă gestul pentru care a fost eliminat.

"Nu, nu, nu. Aş face la fel şi data viitoare, dacă faza s-ar mai repeta. Mi-aş cere scuze fanilor, însă nu pot tolera astfel de intrări, nu poţi face asta pe un teren de fotbal. Nu ar fi fost nicio problemă dacă ar fi avut vreo intenţie de a juca mingea, însă el nu a avut această intenţie, toţi am văzut asta", a răbufnit fotbalistul cumpărat de PSG de la Monaco pentru 180 de milioane de euro.

Cel care a comis faultul dur asupra lui Mbappe, Savanier, a primit o suspendare şi mai dură din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste din Franţa: va sta cinci etape pe tuşă.

Mbappe va rata meciul cu Saint-Etienne, de pe 14 septembrie, îinaintea debutului în noua ediţie a Ligii Campionilor, şi partidele cu Rennes şi Reims, de pe 23, respectiv 26 septembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: