image
Sursa foto: old.library.usmf.md

Reacția USMF privind incidentul în care mai multe studente arabe au lovit o mamă în prezența fiicei sale de trei ani

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vine cu o reacție după ce în presă au apărut imagini video în care mai multe studente de origine arabă ar fi lovit și agresat o mamă în fața fiicei sale de trei ani.

Cazul a fost discutat la ședințele Consiliului Facultății de Medicină nr. 2 și a rectoratului, în prezența studentelor vizate, care au dat explicaţii în scris referitor la situația de conflict. Totodată, Vă informăm că, astăzi, Decanatul Facultății de Medicină nr. 2 a organizat o ședință, cu participarea tuturor studenților internaționali, unde au fost discutate, repetat, normele de comportament ale acestora atât în cadrul instituției, cât și în spațiile publice”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de USMF.

Potrivit deciziei administrației Universității, Comitetul de etică urmează să se pronunţe  pe marginea acestui incident în cadrul unei şedinţe, unde studentele vor fi din nou audiate.

Concluzia Comitetului de etică, dar și rezultatul anchetei vor fi anunțate ulterior. În dependență care vor fi acestea vor fi aplicate și sancțiuni, în conformitate cu actele normative în vigoare.

În acest context, subliniem că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” condamnă orice comportament agresiv, ce contravine normelor morale și legale, inclusiv actelor regulamentare ale instituției  precum Carta universitară, Regulamentul intern și Codul Moral”, se precizează în comunicat.

Amintim că în presă au apărut imagini video în care studentele au tras-o de păr și au bătut-o cu pumnii și picioarele pe femeie chiar în prezenta fiicei sale.

Incidentul a avut loc pe 23 septembrie, în jurul orei 15:30, pe strada Nicolae Testemiţanu din Chişinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: