image
Sursa foto: unian.net

Arestovici: „R. Moldova poate avea neplăceri foarte mari; Cel mai bine ar fi ceară ajutorul Ucrainei și României” (VIDEO)

Cel mai bun lucru pe care îl poate face Republica Moldova, în contextul tensiunilor din regiunea transnistreană, ar fi să ceară ajutorul Ucrainei și României. Declarația a fost făcută de consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici.

„Conducerea de vârf a Rusiei zice: „Noi trebuie să ocupăm Moldova”. Bine, dacă sunteți atât de idioți. Se vede că acolo nu a mai rămas strategie de război, doar politică. (...) Moldova poate să aibă neplăceri foarte mari. Cred că cel mai bun lucru pe care îl poate face Moldova e să se ceară ajutor de la Ucraina și România. Sunt același popor practic, românii le sunt un popor apropiat. Și România e stat UE, stat NATO. Dar și pentru noi poporul moldovean este foarte apropiat, soarta lor nu ne este indiferentă, așa că pot să se adreseze și la noi pentru ajutor”, a declarat Arestovici, într-un interviu acordat ieri seara.

Întrebat dacă Ucraina este capabilă să preia controlul în Transnistria, Arestovici a răspuns: „Ne-am fi descurcat cumva. Dar acesta este teritoriul Republicii Moldova, care este un stat suveran. Nu ne putem permite nici măcar declarații de acest gen. Doar după adresarea din partea Moldovei.”

comentarii: