image
Sursa foto: Jurnal.md

Moldovagaz: Mai multe facturi cu volume de consum prognozate, emise pentru martie

Ponderea facturilor cu volume de consum prognozat de gaze naturale în luna martie, generate cu aplicarea indicilor contorului a fiecărui consumator din perioadă similara a anului trecut, va fi mai înaltă, anunță Moldovagaz.

În calcul au fost luate și temperaturile de afară, care practic sunt identice cu cele din anul 2019, precizează compania.

Potrivit Moldovagaz, în cazul consumatorilor casnici cifra respectivă constituie circa 30%, iar a celor din sectorul comunal-menajer - 50%.

Totodată majoritatea consumatorilor noncasnici industriali sunt dotați cu contoare telemetrice și în cazul lor vor fi expediate facturi cu aplicarea indicilor reali.

Conducerea întreprinderii explică fenomenul în contextul situației epidemiologice din tară prin necesitatea de a reduce la maxim contactul fizic al colaboratorilor, în primul rând a controlorilor, cu consumatorii.

„La solicitarea consumatorilor în luna aprilie poate fi efectuată ajustarea facturilor la consumul real, confirmat prin poze ale contorului”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Numărul consumatorilor Moldovagaz constituie circa 740 de mii, dintre care 725 de mii sunt cei casnici.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: