image
Sursa foto: colaj foto

Un alt angajat medical către Dumbrăveanu: „Cine va mai rămâne să lucreze fiind călcați în picioare de propriul minister?!”

După ce un angajat de pe ambulanță s-a adresat ministrei Sănătații, care susține cu dârzenie că sistemul medical din țara noastră este dotat cu echipament necesar pe timp de pandemie, și a prezentat internauților care este de fapt realitatea, un alt angajat medical rupe tăcerea și spune că este gata să plece din sistem.

„Cu ceva timp în urmă, am ales sa fiu alături de colegii mei în lupta contra acestui virus. Dar azi, după blamarea și „susținerea" personalului medical de către doamna Minustru al Sănătății, am înțeles că nu merită să-ți expui viața și familia la risc. După 25 ani de devotament în acest sistem, azi mă gândesc să-mi las halatul alb”, spune Renata Zabelinsky, cadru medical.

Renata Zabelinsky care a ajuns la limita răbdării o acuză pe ministra Sănătății că nu niciodată nu a vizitat Spitalul de Psihiatrie, acolo unde mai multe cadre medicale s-au infectat cu coronavirus, iar ministra i-a acuzat că „n-ar fi folosit corespunzător echipamentul medical”.

„Doresc să o întreb pe doamna ministră, dacă a știut de existența Spitalului Clinic de Psihiatrie, știe unde se află el, deoarece nu l-a vizitat niciodată? Știe specificul acestui spital și contingentul care se tratează aici? Este un lucru bine înțeles și prognozat în orice Spital de Psihiatrie, că de la un pacient internat cu simptome de virus, peste o perioadă vor fi zeci! Deoarece acestor pacienți nu se poate explica cuvântul „izolare” și respectarea regulelor igienice. El are necesitățile sale de a fuma dintr-o țigara, de a bea dintr-o sticlă cu apă cu alt pacient, în secțiile de 90 paturi. Nu v-ați gândit la acest scenariu? Nu v-ați gândit la faptul că fiind infectat pacientul nu va fi primit de alt spital, deoarece are o boală concomitentă, cea psihică? ”, se întreabă femeia.

Renata Zabelinsky o întreabă pe ministra Sănătății cine-i va ajuta pe pacienții de la Spitalul Clinic de Psihiatrie dacă persoanalul medical va fi izolat în carantină la domiciliu.

„Și dacă este trimis personalul medical și medicii în carantina la domiciliu, atunci ce facem cu acești bolnavi? Cine-i ajută? Sau poate le deschidem ușa? Nu ați analizat, deoarece ați fost departe de acest spital! Nu l-ați abordat cu maximă seriozitate! Acum învinuiți personalul medical și medicii care se sufocă acolo că ei singuri s-au infectat din propria neglijență? Care dorm în spital pentru a nu infecta familiile? Care fac tot ce e posibil pentru acești pacienți, acest spital și pentru această țară? Care rămân tot mai puțini, pentru că și ei sunt oameni și se îmbolnăvesc. Oare asta trebuie să facă capetenia de oaste în timpul unui razboi? Oare acum trebuie să fim blamați și umiliți? Aceasta este tactica dumneavoastră de „susținere"?!”.

Medicii, după o astfel de luptă cu virusul, mai luptă și cu ministerul, care ar trebui să-i protejeze, să-i stimuleze, dar nu să-i distrugă psihic, spune Renata.

„ Așa suntem noi, oamenii, căutăm în nenorocirile noastre pe cineva vinovat. Nu a fost vindecat pacientul - medicul este numit ucigaș, nu a fost găsit leacul - criminalul este dublu. A infectat un pacient – medicul este un monstru, s-a infectat singur – este un neglijent și un prost. Nu s-a dus la muncă - un dezertor, s-a plâns de lipsa materialelor de protecție - un trădător. Și toate acestea la aplauzele „Eroilor doctori”, pe de o parte, și cu un cuțit în spate pe de altă parte. Dar după acest ,,război” cine va rămâne să mai lucreze în cadrul acestui sistemul medical murdar? Pe salarii mizere și călcați în picioare de propriul minister. Azi mă gândesc să las Halatul meu Alb, pentru ca, în continuare, să-l purtați dumneavoastră, ministrul Sănătății în funcție și nu medic de specialitate!”, a conchis femeia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: