image
Sursa foto: privesc.eu

Platforma DA, pregătită să propună un prim-ministru; Andrei Năstase: Guvernul Chicu-Dodon trebuie DEMIS

Guvernul condus de Ion Chicu trebuie să cadă pe baza unui demers coerent, transparent, responsabil și asumat de demitere prin vot democratic în Parlament, iar în locul acestuia să fie instalat un Guvern nou investit de Parlament, în beneficiul oamenilor și nu în interesul unor grupări obscure, pe baza unor reglări de conturi în legislativ și în afara lui așa cum se întâmplă în momentul de față.

Este poziția Platformei Demnitate și Adevăr, anunțată astăzi de președintele formațiunii, Andrei Năstase.

„RM are nevoie de urgență de un alt tip de guvernare, una eficientă, concetrată pe cetățeni, capabilă să scoată țara din impasul în care ne duce actualul Guvern. Pentur siguranța cetățenilor și a țării avem nevoie de un nou Guvern calificat să înfrunte calamitățile de sănătate și economie, unul de inspirație europeană, credibil pe plan intern și extern, capabil să depășească moștenirea nefastă a Guvernului socialist, să gestioneze situația economică și socială, să asigure respectul pentru supremația legii, drepturile și libertățile oamenilor și o bună desfășurare a alegerilor prezidențiale conform standardelor OSCE/ODIHR”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a adăugat că formațiunea pe care o conduce este împotriva „unui mod ordinar și oportunist de a face politică în interes meschin și partidinic” și că nu te poți ascunde în spatele interesului național alegând „compromisuri toxice, antipopulare, doar pentru parvenire și reușită politică personală sau de grup”.

„Platforma DA nu va face astfel de alianțe politice. Ținând cont de faptul că în acest an nu sunt posibile alegeri anticipate sub aspect juridic, Platforma DA este pregătită pentru guvernare și propunerea unui prim-ministru capabil să formeze un Guvern de salvare națională”, a adăugat Andrei Năstase.

El a precizat că Platforma DA este gata să ia în considerare propunerile constructive venite din partea deputaților. „Nu va accepta însă sub nicio formă de restaurație a regimului oligarhic condamnat prin Declarația de recunoaștere a statului capturat din 8 iunie 2019 și nu va oferi clemență niciunui deputat implicat în fraudele bancare și alte infracțiuni”, a mai spus Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: