image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon, în timp ce RM i se acorda statutul de țară candidat pentru aderare la UE: „Această putere poate fi dată jos”

În timp ce liderii europeni discutau acordarea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, fostul președinte Igor Dodon, lansa din arest la domiciliu un îndemn la uzurparea puterii în stat.

Fostul președinte, care pe moment nu deține nicio funcție în stat și nici nu este lider de partid a îndemnat partidele care se poziționează în opoziție față de actuala guvernare să se unească.

Opoziția nu are nimic de împărțit. Mai rău decât acum, cu Maia Sandu, în Moldova nu a mai fost, nu este și nu va mai fi. Trebuie să lăsăm deoparte supărările personale, unele divergențe ideologice. Această putere poate fi dată jos doar dacă vor fi uniți cu toții. Altfel, ne vor bombarda pe rând pe fiecare, așa cum o fac cu mine”, a sugerat fostul președinte.

Amintim că Igor Dodon este cercetat pentru trădare de patrie, îmbogățire ilicită și finanțare de către o organizație criminală a partidului.

Ei încearcă să-mi închidă gura, să facă spectacol. Ei cred că astfel oamenii vor uita de prețuri. Nu va funcționa, pentru că prețurile cresc și vor continua să crească cu actuala conducere”, a mai sugerat fostul președinte.

Amintim că ieri procurorii anticorupție i-au aplicat sechestru pe mai multe bunuri, imobile și patru automobile.

Tot ieri, 23 iunie, liderii europeni au adoptat o decizie istorică pentru Republica Moldova - acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Igor Dodon și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova în cele aproape patru luni de invazie a armatei ruse în Ucraina, nu au condamnat războiul, distrugerea orașelor și masacrul civililor din țara vecină. Mai mutl ca atât, el a avertizat în repetate rânduri guvernarea și cetățenii RM că un astfel de scenariu e posibil și în RM dacă ne vom opune politicilor rusești de expansiune.

Noutăţile partenerilor

comentarii: