image
Sursa foto: Jurnal.md

Inga Grigoriu a depus o plângere la PG pe numele lui Veaceslav Platon; Deputata bănuiește că este filată

Președintele comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”, Inga Grigoriu, a depus o plângere la Procuratura Generală, după ce a fost amenințată miercuri telefonic de controversatul afacerist Veaceslav Platon. Deputata a fost intimidată în urma declarațiilor că deține dovezi despre implicarea lui Platon în Laundromatul rusesc şi devalizarea sistemului bancar moldovenesc.

Inga Grigoriu a menționat că a fost sunată de Veaceslav Platon în aceeași zi în care a apărut declarația în mass-media. Deputata a specificat că având în vedere conținutul discuției, intonația iritată și cuvintele utilizate de acesta, consideră că este vorba de o amenințare în adresa sa cu scopul de a o împiedica să-și exercite în modul cuvenit atribuțiile de deputat și de președintă a Comisiei parlamentare de anchetă. 

De asemenea, Inga Grigoriu menționează că nu i-a oferit niciodată numărul său de telefon lui Veaceslav Platon și că are bănuiala că este filată ea și membrii familiei sale. Or, în apropierea casei din orășelul Sângera, unde locuiește deputata și familia sa, staționează din acea zi, un automobil de model „Pasat”, de culoare neagră

Inga Grigoriu solicită PG să examineze plângerea și să dispună tragerea la răspundere penală a cetățeanului Veaceslav Platon și a altor persoane pentru comiterea faptelor expuse în plângere, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 177 alin. (1) , art. 178 alin. (2) lit.c) Cod penal.

Amintim că acum două zile, Inga Grigoriu a relevat că o companie înregistrată în offshore, și anume RONIDA Invest LLP, afiliată lui Veaceslav Platon, a fost implicată în frauda bancară, dar și în renumita schemă „Laundromat”.

Deputata a menționat că deține un act din 2010 care dovedește implicarea firmei lui Platon în aceste scheme, dar deocamdată nu-l poate publica dearece este secretizat. Conform deocumentului, o instituție națională atenționează Procuratura RM despre spălările de bani prin segmentul transnistrean și o bancă comercială autohtonă, în care RONIDA Invest LLP este prezentă ca una dintre destinațiile banilor originari din Federația Rusă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: