image
Sursa foto: constcourt.md

Președinta CC l-a invitat pe omologul austriac la Chișinău să țină o prelegere celor specializați în dreptul constituțional

În zilele de 16 și 17 noiembrie curent, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a efectuat o vizită la Curtea Constituțională a Austriei. Manole a purtat discuții cu președintele Curții austriece, Cristoph Grabenwarter, și cu vice-președintele Curții, Verena Madner. Discuțiile au vizat mai multe subiecte, printre care provocările la adresa independenței judecătorilor constituționali din cele două state, competențele celor două curți, lucrările Conferinței Curților Constituționale Europene ș.a.

Președinta Manole i-a adresat președintelui Grabenwarter o invitație de a veni în 2023 la Chișinău și de a ține o prelegere în fața judecătorilor și a universitarilor specializați în materia dreptului constituțional.

De asemenea, președintelui Grabenwarter i-a mai fost adresată propunerea de a lansa, în Republica Moldova, împreună cu Curtea Constituțională a Republicii Moldova, un proiect similar celui implementat de Curtea Constituțională a Austriei - „Constituția și Școala” - privind popularizarea dreptului constituțional prin organizarea de expoziții și prezentări pentru elevi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: