Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Anglia - Danemarca 2-1. Englezii sunt în finala EURO 2020, după un penalty controversat!

Anglia a învins Danemarca, cu scorul de 2-1, și s-a calificat în finala Campionatului European la capătului unui meci dramatic.

Scorul a fost deschis de Damsgaard, în minutul 29. Danezul a înscris cu o execuție superbă din lovitură liberă. Pickford a plonjat inutil. Danezul a ajuns astfel la al patrulea gol în opt prezențe la naționala Danemarcei.

În minutul 37, Raheem Sterling a avut șansa de a restabili egalitatea, a ajuns la centrarea lui Kane, dar a ratat în fața lui Kasper Schmeichel.

Egalitatea a fost restabilită, în minutul 39, după autogolul lui Kjaer. Căpitanul danezilor a trimis în propria poartă, din alunecare.

Reprizele de prelungiri le-au aparținut elevilor lui Southgate. În minutul 94, Harry Kane putea înscrie, după o pătrundere pe flancul drept. Kane a șutat, dar Kasper Schmeichel a avut o intervenție de excepție.

În minutul 98, englezii au creat un moment fotbalistic superb. După execuția loviturii de la colțul terenului de către Phil Foden, Maguire a trimis cu capul, dar balonul a fost respins. Grealish a preluat și a șutat spre poarta lui Schmeichel, dar portarul danez a avut o intervenție foarte bună. Faza a continuat cu Sterling care a preluat și a șutat, dar execuția sa a lăsat de dorit, iar mingea a trecut peste transversală.

Scorul final al partidei a fost stabilit la sfârșitul primei reprize de prelungiri. Arbitrul a acordat un penalty controversat la intrarea lui Maehle asupra lui Sterling. Kane a executat lovitura de la unsprezece metri, Schemeichel a intuit bine colțul și a respins balonul care a ajuns din nou la atacantul englez. Atacantul lui Tottenham nu a mai ezitat și a trimis mingea în poarta Danemarcei.

Finala Campionatului European, dintre Italia și Anglia, se joacă duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, la Londra.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: