image
Sursa foto: Jurnal.md

RM începe mâine vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor; Imunizarea va avea loc doar cu acordul părinților

Republica Moldova va începe de mâine procesul de imunizare a copiilor cu vârsta de peste 12 ani.

Imunizarea împotriva Covid-19 a copiilor va avea loc doar cu acordul în scris al părinților sau a persoanei tutelară a copiilor. Vaccinarea se va efectua doar în cadrul centrelor permanente de vaccinare, adică în instituțiile medicale și nu va fi permisă imunizarea în punctele mobile de vaccinare.

Vaccinurile recomandate pentru copii de peste 12 sunt sunt Pfizer și Moderna, însă Republica Moldova dispune la moment doar de vaccinul Pfizer.

Imunizarea copiilor cu vaccinul Pfizer se va efectua cu ambele doze, cu un interval de 21 de zile. În mod prioritar, se recomandă a fi vaccinați copiii care prezintă comorbidități și care prezintă un risc mai mare pentru dezvoltarea formelor grave de COVID-19.

Vaccinarea se va efectua la prezentarea actului de identitate național sau străin, cum ar fi certificatul de naștere, buletinul de identitate, pașaportul. De asemenea, se recomandă ca finalizarea schemei complete de vaccinare să fie efectuată cu un vaccin de la același producător, cu respectarea intervalului dintre doze conform instrucțiunii vaccinului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: