image
Sursa foto: captură video

Anatol Țăranu: „Decizia CEC de a deschide 150 de secții de vot demonstrează faptul că este o instituție controlată politic”

Analistul politic Anatol Țăranu a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că decizia de astăzi a CEC-ului este una partizană și că demonstrează faptul că instituția este controlată de anumiți politicieni.

„Eu cred că este o decizie partizană, una care vorbește despre faptul că CEC-ul are afilieri de partid foarte clare și că instituțiile statului în R.Moldova scuipă pe opinia publică. Este o chestie care nu ține doar de CEC, dar în cazul nostru, CEC-ul este buclucașul care încă o dată a demonstrat această atitudine a instituțiilor de stat față de ceea ce cred cetățenii”, crede analistul politic.

Țăranu consideră că atâta timp cât funcționarii care fac jocurile politicienilor nu vor fi pedepsiți, lucrurile în R.Moldova nu se vor schimba spre bine.

„Atât timp cât noi nu ne vom învăța să-i pedepsim pe acei care ignoră poziția noastră, ignoră interesele noastre, ale alegătorilor simpli, atât timp ei se vor comporta cu noi anume în acest mod”, a mai adăugat analistul politic.

După două săptămâni de așteptări și incertitudini, CEC a decis că peste hotare vor fi deschise 150 de secții de votare, nu 190 așa cum a cerut inițial Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Noutăţile partenerilor

comentarii: