image
Sursa foto: Getty Images

Titlul mondial al Franţei mi-a făcut mai mult rău decât accidentarea: Un francez s-a retras din naţională

Fundaşul lui Arsenal, Laurent Koscielny, a anunţat că renunţă la naţionala Franţei, după ce a ratat Cupa Mondială din cauza unei accidentări.

Înainte de Mondial, Koscielny (33 de ani), cu 51 de selecţii la prima reprezentativă, anunţase că îşi va încheia cariera internaţională după turneul final din Rusia. O accidentare la tendonul lui Ahile l-a privat însă de participarea la CM 2018 pe Koscielny, care a făcut o afirmaţie cu totul surprinzătoare: titlul mondial al ţării sale i-a făcut mai mult rău decât propria accidentare.

''Accidentarea e un lucru, victoria de la Cupa Mondială este altceva. Cu siguranţă, acest succes mi-a făcut mai mult rău pe plan psihic decât accidentarea mea. Cupa Mondială va rămâne ca o etapă neagră în cariera şi viaţa mea. Cred că am dat tot ce am putut naţionalei Franţei. Am acum 33 ani. Pentru mine accidentarea nu a schimbat nimic. Capitolul cu 'Les Bleus' s-a încheiat. Voi fi mereu un suporter al Franţei, dar sigur nu voi mai îmbrăca tricoul albastru'', a declarat Koscielny.

Fundaşul francez s-a accidentat pe 3 mai la un meci din Europa League. Nu a mai jucat de atunci, dar speră să revină cât mai rapid la Arsenal. Koscielny a debutat pentru Franţa în noiembrie 2011, la un amical cu SUA (1-0), şi a jucat ultima oară pentru ţara sa în martie 2018, la un joc de pregătire cu Rusia (3-1). Un francez s-a retras din naţională.

Noutăţile partenerilor

comentarii: