Incidentul s-a petrecut în prima zi din acest an, polițiștii fiind anunțați chiar de către mama minorei violate.

„Am fost sesizati de o femeie de 35 de ani, pe data de 3 ianuarie, orele 11.00, cã fiica ei ar fi fost violatã de concubinul la care locuieste, undeva în apropiere de localitatea Murgeni. Fapta s-a petrecut a doua zi dupã Revelion, pe 1 ianuarie, iar suspectul a fost retinut si prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru luarea mãsurilor ce se impun”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Mama fetei, originară din Republica Moldova, locuia pe teritoriul României în baza unei vize provizorii.

După ce a consumat alcool, individul a forțat-o pe minoră să întrețină raporturi sexuale cu el.

Când mama fetiței a aflat ce s-a întâmplat a sesizat poliția.

Bărbatul de 34 de ani a recunoscut fapta, iar magistrații de la Judecătoria Bârlad au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

De menționat că mama victimei a mai ajuns în vizorul presei și a polițiștilor în urmă cu cinci ani când și-a părăsit copiii (minora pe atunci în vârstă de 8 ani și o sora de-a acesteia în vârstă de un an) și a fugit în Republica Moldova, scrie realitateadevaslui.net.

Protecția Copilului din România a intervenit și a luat atunci cele două fetițe, pe care mai apoi le-au repatriat în țara de origine. Instituția Protecției Copilului din Republica Moldova le-a încredințat însă din nou mamei, care a revenit cu ele pe teritoriul României.

Protecția Copilului Vaslui face în acest moment cercetări cu privire la mediul nesănătos în care trăiesc cele două copile.