image
Sursa foto: foto simbol

Polonia va anunţa noi măsuri, printre care vaccinarea obligatorie pentru unele locuri de muncă

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat luni că guvernul său va prezenta în zilele următoare o nouă serie de restricţii antiepidemice ca răspuns la noua variantă a coronavirusului, Omicron, şi analizează cum va gestiona situaţia în perspectiva Crăciunului, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Mâine sau poimâine cel târziu, vom prezenta un al doilea (pachet de măsuri) legat de situaţia Crăciunului şi ca reacţie la mutaţia Omicron a virusului, pentru că situaţia nu arată bine, într-adevăr... Avem multe decese”, a afirmat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

'Vom întări mecanismul de vaccinare, care va deveni obligatorie pentru unele locuri de muncă. Examinăm acest lucru şi, cu siguranţă, vom discuta restricţii mai puternice în anumite locuri pentru persoanele care nu sunt vaccinate', a adăugat premierul polonez.

În prezent, restricţiile antiepidemice sunt relativ limitate în Polonia, printre ele aflându-se obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise.

Numai 54% dintre polonezi sunt complet vaccinaţi, sub media de 66,4% din Uniunea Europeană.

Din cauza îngrijorărilor provocate de noua variantă Omicron, Polonia a interzis de la sfârşitul lunii noiembrie legăturile aeriene cu şapte state africane, a extins perioada de carantină pentru unii călători şi a redus numărul maxim de persoane care pot avea acces simultan în magazine, restaurante sau baruri.

Ministerul Sănătăţii a raportat luni 13.250 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 25 de decese asociate COVID-19, dar bilanţul este de obicei mai scăzut după weekend.

Polonia, ţară cu 38 milioane de locuitori, a consemnat de la debutul pandemiei peste 3,5 milioane de cazuri de infectare şi 85.700 de decese.

Noutăţile partenerilor

comentarii: