image
Sursa foto: facebook.com/anp.gov.md/

Deținutele din penitenciarul Rusca ar fi fost impuse să voteze pentru candidatul PSRM: Administrația neagă acuzațiile

Peste 240 de deținute care își ispășesc pedeapsa în penitenciarul Rusca ar fi fost impuse să voteze candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile din 20 octombrie. O asemenea informație a fost trimisă la adresa redacției noastre, iar autorul acesteia a menționat că și la alegerile anterioare li se spunea pe cine să voteze. Pe de altă parte purtătorul de cuvânt al penitenciarului a negat acuzațiile și a spus că procesul electoral a decurs fără incidente iar informația este eronată.

În scrisoare trimisă redacției noastre se menționează că deținutelor le-ar fi fost inclusă viza de reședință în comuna Lăpușna, raionul Hâncești, astfel ca să poată vota candidatul PSRM pentru funcția de primar în această comună.

„Încă de pe timpul PD la toate femeile din penitenciarul Rusca a fost pusă viza de reședință în comuna Lăpușna și la alegerile locale din 20 octombrie 2019 au fost obligate femeile să voteze candidatul PSRM. Persoanele din penitenciar au stat în rând și au semnat că au votat, votul lor fiind pentru PSRM. Aproximativ 240 femei au pus votul pentru Socialiști în comuna Lăpușna”, se arată scris în mesajul anonim.

Contactat telefonic, șeful direcției de comunicare, Oleg Pantea, a negat acuzațiile și a declarat că alegerile au avut loc fără careva incidente și că acestea au fost monitorizate de observatorii din mai multe partide ca și în celelalte secții de votare.

„Nu are cum să fie așa ceva. Alegerile au fost monitorizate de observatorii din mai multe partide, cărora le-a fost permis să intre în sală. Mai mult, noi nici nu avem cum să știm cine și pe cine a votat pentru că aceste urne mobile care au fost utilizate nu au mers doar în penitenciar ci și la domiciliile unor oameni. Procesul electoral a decurs fără incidente, iar informația este una total eronată”, a declarat Oleg Pantea.

De menționat că în urma rezultatelor alegerilor din 20 octombrie, în comuna Lăpușna din raionul Hâncești, cele mai multe voturi pentru funcția de primar le-a obținut candidatul PLDM, Chiosa Ion, cu 823 de voturi.

Candidatul PSRM la funcția de primar, Munteanu Valerii, s-a clasat pe poziția a treia, obținând doar 283 de voturi.

În această localitate vor fi organizate alegeri repetate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: