image
Sursa foto: libertatea.ro

Incendiu la biserica românească din Brescia; Gestul emoționant făcut de băiatul preotului

Un incendiu a avut loc în după-amiaza zilei de 16 iunie la biserica românească din Brescia. Se pare că o lumânare uitată aprinsă a fost cauza incendiului.

Focul a ars o bună parte a obiectelor din interiorul bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din Brescia, situată pe via Lucio Fiorentini, a notat rotalianul.com.

Focul a fost stins de pompieri înainte ca să ardă toată clădirea, dar interiorul a fost distrus. Preotul Gheorghe Timiș a făcut apel la enoriași să-l ajute să refacă biserica și a povestit un episod emoționant cu fiul său, care s-a oferit să-i dea banii strânși de ziua lui.

„Nu știu dacă lacrimile mele l-au făcut să vină la mine pe Cosmin sa-mi spună: „Tati eu de ziua mea am strâns 160 de euro, pot să-i dau la biserică”. Vine Mariana și-i spune: „Dar asta înseamnă că fotbalul pe care ți-l doreai de așa mult timp dispare” . El (Cosmin – n.r.): „Nu-i nimic ”. Tot cu lacrimi avem primii 160 de euro”, scrie preotul pe pagina Facebook a Parohiei.

„Sfânta noastră biserică are nevoie de ajutorul nostru în aceste momente!!! Parcă niciodată biserica noastră nu a fost mai frumoasă decât săptămâna trecută și decât ieri dimineață!!! Poate că de aceea a ales să pun această poză și nu cea care am făcut-o după incendiu. Pentru că ne dorim ca în cel mai scurt timp să fie la fel cum a fost înainte de incendiu, care a izbucnit ieri și care a lăsat urme „grele” în interiorul bisericii, scrie libertatea.ro.

În momentele de durere și necaz se spune că îți dai seama cine-ți este aproape! Iar noi putem spune că ieri, abia dezmeticiți de priveliștea dureroasă, învăluită de fumul de după stingerea incendiului, am realizat că suntem o „mare familie” care ne-am mobilizat în câteva ore, care am plâns împreună și pe urmă am muncit împreună!!!”, a scris preotul pe pagina de Facebook a parohiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: