image
Sursa foto: capital.ro

MAE român, despre decizia CMC privind postul Radio Chişinău, parte componentă a Radio România: „Este nejustificată”

Ministerul român al Afacerilor Externe regretă decizia nejustificată şi nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chişinău în ce priveşte interzicerea utilizării toponimicului „Chişinău" de către postul Radio Chişinău.

„Parte componentă a Radio România, postul Radio Chişinău este prezent pe piaţa media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 şi s-a impus de la bun început prin calitatea şi echidistanţa producţiei editoriale şi prin profesionalismul echipei sale. Radio Chişinău a stabilit standarde înalte în ceea ce priveşte jurnalismul modern, european şi respectul pentru public, pentru informarea corectă şi onestă a acestuia. Prin prezenţa sa, Radio Chişinău a adus o contribuţie importantă la consolidarea pluralismului pe piaţa media din Republica Moldova şi la emergenţa unei prese cu adevărat libere şi independente. Radio Chişinău reprezintă o sursă de informare valoroasă şi de încredere pentru cetăţenii din Republica Moldova”, arată comunicatul de presă al MAE.

De asemenea, Ministerul precizează că postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susţinerea parcursului pro-democratic şi pro-european al Republicii Moldova, iar încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiţia şi încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor, scrie News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe de la București îşi exprimă speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă şi juridică, a situaţiei postului Radio Chişinău şi va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: