image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU//JURNAL.MD

FOTO // Un bâtrân din Drochia protestează la Procuratura Generală: „M-au scos afară din clădire”

Un bătrân din satul Pelenia, raionul Drochia, a fost surprins ieri pe scările Procuraturii Generale în timp ce protesta.

Petru Postolache a protestat pe scările clădirii Procuraturii Generale a Republicii Moldova, disperat că procurorii din raion tergiveresează dosarul său.

„Sunt paralizat, am ajuns cu greu în Chișinău. Am vrut să vorbesc cu cineva din procurorii superiori, dar ei m-au scos afară din clădire. Sunt câțiva ani de când am fost prădat, mi-au devastat gospodăria, dar procuratura din raion tărăgănează dosarul. Deja au fost trei procurori și cinci anchetatori pe acest caz. Își bat joc de mine, nu știu la cine să mă adresez”, a spus plângând bătrânul.

Diana Turenco, procurorul Procuraturii raionale din Drochia, ne-a explicat cum stau lucrurile în cazul bătrânului protestatar.

„Conform hotărârii procurorului ierarhic superior, la 23.02.2021 a fost încetată urmărirea penală pornită în temeiul articolului 352 alin1 din Codul Penal, pe motiv că în acțiunile persoanelor vinovate lipsesc elementele componentei de infracțiune prevăzute de samovolnicie, deoarece lipsește cauzarea de daune în proporții mari față de partea vătămată. Persoanele vinovate au fost sancționate pentru săvărșirea contravenției prevăzute de articolul 335 din Codul Contravențional. Pretinsele acțiuni invocate de partea vătămată de violare de domiciliu, jaf, violență în familie, se examinează prin prisma art. 274 din codul de procedură penală în cadrul unui alt proces penal. Hotărârile emise pe cauza penală, cât și cele care urmează în cazul procesului penal sunt succeptibile de afi contestate de către partea vătămată conform legislației în vigoare. Părții vătămate i-a fost expediat răspuns referitor la adoptarea hotărârii pe cauza penală”
NADEJDA ROSCOVANU//JURNAL.MDNADEJDA ROSCOVANU//JURNAL.MD
NADEJDA ROSCOVANU//JURNAL.MDNADEJDA ROSCOVANU//JURNAL.MD

Noutăţile partenerilor

comentarii: