image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Andrei Năstase a obținut înlăturarea a doi judecători din procesul secțiilor pentru Transnistria: „Execută comenzi politice”

Judecătoarele Angela Bostan și Veronica Negru de la Curtea de Apel Chișinău au fost înlăturate, la solicitarea Platformei DA, de la examinarea cauzei secțiilor de votare constituite pentru cetățenii RM în Transnistria.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, le acuză pe cele două judecătoare că execută „comenzi politice”.

„Platforma DA e spaima judecătorilor executanți de comenzi politice. Aceste două judecătoare, Angela Bostan și Veronica Negru, declaraseră inițial contestația noastră, a Platformei DA, ca fiind inadmisibilă. Iar acest fapt a stat și la baza recuzărilor noastre legale. Noi nu am promis și nu vom promite că se va putea face toată curățenia peste noapte şi în tot sistemul corupt din justiția țării noastre. Însă ceea ce ne asumăm noi, să continuăm ceea ce am început de ani de zile, încă în stradă, să facem ordine în acest sistem care toarnă otrava corupției în tot organismul Republicii Moldova, iată că începe să se împlinească atunci când există perseverență și gând bun”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că Platforma DA a contestat în instanță decizia CEC prin care s-a decis creșterea numărului de secții în regiunea transnistreană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: