image
Sursa foto: jurnal.md

În primele două săptămâni, universitățile vor desfășura procesul de studii online

În primele două săptămâni, universitățile vor desfășura procesul de studii online. În măsura posibilităților, pentru studenții anului I, în primul semestru al anului academic 2020-2021 se poate organiza procesului didactic preponderent în sălile de curs, cu acces etapizat în universitate – pe ture, evitând aglomerarea și asigurând respectarea normelor de distanțare fizică.

Potrivit Ministerul Educației, Culturii și Cercetării studenții de la învățământul cu frecvență redusă și ciclul II – master pot desfășura cursurile teoretice și orele practice în regim online. Lucrările de laborator, care nu pot fi efectuate la distanță, se să desfășoare seara sau în zilele de sâmbătă și duminică, conform orarului stabilit de instituție, astfel încât aceștia să nu interacționeze cu studenții de la învățământul cu frecvență și să poată fi dezinfectate spațiile.

Cazarea studenților în căminele din gestiunea instituțiilor urmează să se desfășoare etapizat pe parcursul lunilor august - septembrie pentru a nu aglomera imediat căminele și a respecta măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: