image
Sursa foto: Jurnal.md

PG, despre dosarul „Culiocul”: Plahotniuc și Iaralov nu au depus autodenunțuri

Procuratura nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la Vladimir Plahotniuc sau Serghei Iaralov în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani. Este reacția PG la declarația deputatului Iurie Reniță făcută în cadrul unei emisiuni televizate, că cei doi controversați oameni de afaceri ar fi depus dautodenunțuri în legătură cu aceste înregistrări.

„Procuratura nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț în acest sens, iar cele invocate de domnul deputat nu corespund adevărului și nu sunt de natură să afecteze valoarea soluțiilor emise de procurori și judecători în speța dată”, se arată într-un comunicat emis de serviciul de presă al PG.

Totodată, instituția îi solicită deputatului, în cazul în care dispune de materiale relevante „să le prezinte oficial la Procuratură pentru a fi valorificate conform procedurilor legale”.

„Înțelegând pe deplin importanța proceselor electorale și tendința actorilor politici spre o vizibilitate cât mai mare, Procuratura îndeamnă concurenții electorali să încerce să iasă în evidență prin alte metode decât a face din Procuratură un subiect de polemici și să-și construiască campaniile pe subiecte care țin direct de sfera competenței lor”, se mai spune în comunicat.

Amintim că anterior deputatul Iurie Reniță, care a făcut publice imaginile cu Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov cu sacoșa în care se presupune că erau bani, a fost citat la Procuratura Anticorupție pentru audierea sa în calitate de martor.

În iulie 2020, Procuratura Anticorupție a clasat procesul penal pornit în baza acestor imagini motivând că faptele persoanelor vizate nu ar fi întrunit elementele infracțiunii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: