image
Sursa foto: euronews.com

Tesla are un nou președinte în locul lui Elon Musk; Miliardarul rămâne doar director general

Tesla a numit-o în funcţia de preşedinte pe Robyn Denholm, care este membră independentă a consiliului de administraţie din 2014, în conformitate cu un acord cu autorităţile de reglementare americane care prevede înlocuirea lui Elon Musk din această funcţie.

Compania avea termen până pe 13 noiembrie să numească un preşedinte independent al consiliului de administraţie, potrivit acordului cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Instituţia a acuzat că tweet-urile lui Musk despre intenţia de a retrage Tesla de la bursă au fost frauduloase, iar miliardarul trebuie să renunţe la funcţia de preşedinte şi să păstreze doar rolul de director general.

Musk a afirmat în august că se gândeşte să retragă Tesla de la bursă la preţul de 420 de dolari pe acţiune şi că a asigurat finanţarea necesară, afirmaţie care s-a dovedit a fi neadevărată. Ulterior, mai multe agenţii guvernamentale au deschis investigaţii.

Denholm este în prezent director financiar al operatorului australian de telecomunicaţii Telstra şi a fost director independent în board-ul Tesla din 2014.

Denholm va renunţa la funcţia de director financiar al Telstra după încheierea unei perioade de preaviz de şase luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: