image
Sursa foto: Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova

RM se alătură campaniei globale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”

Astăzi, Republica Moldova se alătură campaniei globale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară în fiecare an, în perioada 25 noiembrie-10 decembrie, cu ocazia marcării a două zile internaționale importante Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor (25 noiembrie) și Ziua Drepturilor Omului (10 decembrie).

Scopul Campaniei este de a preveni şi combate violența în bază de gen, prin creșterea gradului de conștientizare a violenței drept încălcare a drepturilor omului, consecințele şi costurile fenomenului, mecanismele de combatere la nivel comunitar şi național.

Totodată Campania își propune să informeze şi să sensibilizeze publicul cu privire la fenomenul violenţei împotriva femeilor şi evidenţierea efectelor grave pe care le are violenţa asupra femeii, copiilor în mod special, şi a familiei, societății în general.

În anul 2021, campania la nivel internațional a lansat următorul slogan: ,,Colorează lumea în Oranj: Încetează violența împotriva femeilor acum!”

Noutăţile partenerilor

comentarii: