Manchester City și Liverpool ocupă în acest moment primele două locuri în Premier League, despărțite fiind de doar două puncte și lupta la titlu pare a se da între formațiile pregătite de Pep Guardiola și Jurgen Kloop. Neamțul e însă convins că în ceea ce privește abilitățile de antrenor, Guardiola nu are rival în lume.

Un reporter englez l-a pus pe Jurgen Klopp să aleagă între Jose Mourinho și Pep Guardiola, și antrenorul lui Liverpool nu a stat deloc pe gânduri. "Pep Guardiola. Nu e vorba că e mai bun. Eu cred că Guardiola e cel mai bun antrenor din lume. Așa că putea fi oricare alt nume, nu e vorba neapărat de o comparație cu Jose" a declarat antrenorul lui Liverpool.

Tehnicianul lui Liverpool este singurul care are palmares pozitiv în duelurile directe cu fostul antrenor al Barcelonei. În acest moment, Klopp conduce cu 8-5 în fața lui Guardiola, iar Pep are o singură victorie în fața germanului în ultimele 7 meciuri directe, în toate competițiile: în luna septembrie a anului trecut, City a bătut-o pe Liverpool cu 5-0, în etapa a 4-a din Premier League. Jose Mourinho are 5 victorii în fața lui Guardiola și 11 înfrângeri.