image
Sursa foto: privesc.eu

Platforma DA, PAS și PLDM cer anularea concursului pentru funcția de șef al Direcției Educație: Opriți politizarea educației

Platforma DA, PAS și PLDM cer anularea concursului pentru funcția de șef al Direcției Educație. În cadrul unui flashmob, reprezentanții formațiunii au spus că prin acest concurs ilegal se urmărește scopul de a folosi resursa administrativă pentru servirea intereselor partidelor de la guvernare.

„Primăria municipiului Chișinău a organizat în mod ilegal concursul pentru funcția de șef al Direcției Generale Educație,Tineret și Sport. Concursul a fost organizat cu încălcarea punctului 19 din regulamentul aferent pentru numirea în funcții publice. Acest regulament prevede că cel puțin cu trei zile înainte de desfășurarea probelor de concurs, acest lucru trebuie să fie anunțat pe site-ul instituției, ceea ce nu s-a întâmplat. Abia pe 30 mai, ieri, după ce a existat o atenționare făcută de doamna Maia Sandu Primăria a publicat anunțul dar la antedatat ca și cum s-ar fi aflat acolo de pe data de 28 mai. Purtătorul de cuvânt al acestei instituții a mințit că ar fi existat probleme tehnice, dar anunțul era acolo de mai demult”, a spus Liliana Nicolaescu-Onofrei, vicepreședinta PAS.

„Noi suntem aici ca să atragem atenția tuturor cetățenilor municipiului Chișinău asupra ilegalității acestui concurs. Să cerem autorităților municipale care nu au fost alese, care nu sunt legitime să înceteze acest concurs pentru că e o problemă de legalitate dar mai este și o problemă de legimitate atunci când cu trei zile înainte de alegerile primarului general al orașului Chișinău acești oameni încearcă să desfășoare un concurs pentru ca cu orice preț să promoveze o persoană pe care să o controleze. Noi le cerem autorităților să facă transparent procesul și le cer să facă modificări la regulamentul cu privire la selectarea directorului Direcției Educație. În cazul acestui regulament nu este clar dacă noi avem dreptul să asistăm la acest proces sau nu. Este încă o încercare de a acapara controlul și de a folosi resursa administrativă pentru a servi intereselor partidelor de la guvernare”, a declarat Maia Sandu, președintele PAS.

„Suntem martori a câta oară la acte de arbitrariu, la acte ilegale, la acte imorale din partea acestor guvernanți care se vor la putere veșnic, se vor la putere pentru a menține această stare de instabilitate, gri care face ca oamenii noștri să nu mai vrea să rămână acasă. Ceea ce se întâmplă astăzi cu trei zile înainte de cel de-al doilea tur seamănă leit cu ceea ce s-a produs înainte de primul tur. În această perioadă când au început să demoleze pe un cap clădirile din oraș și să se producă furturi imense”, a spus Andrei Năstase, liderul Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: