image
Sursa foto: epochtimes-romania.com/

Matei Dobrovie: Moțiunea PSD împotriva Guvernului Orban dă exemplu uninominalul mixt al lui Plahotniuc

Moțiunea PSD împotriva guvernului de la București oferă drept exemplu schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova în uninominal mixt, care a dus la sistarea finanțărilor europene, remarcă deputatul PNL Matei Dobrovie.

„Tupeul PSD este mare! Dau exemplu schimbarea sistemului electoral în R.Moldova condusă atunci de partenerul lor, oligarhul Plahotniuc, în uninominal mixt, care a dus la sistarea finanțărilor europene”, a comentat Dobrovie.

„Tovarășii omit să spună însă că premierul Tudose a susținut la Chișinău această modificare la vremea respectivă, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția, Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) și ale Comisiei Europene. Mai mult, nu din cauza asta a fost sistată finanțarea UE, ci din cauza invalidării alegerilor de la Chișinău în mod nedemocratic”, a adăugat deputatul român.

Precizăm că Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor și Senatului de la București se întrunesc în această seară pentru a decide când va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban pentru asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: