image
Sursa foto: Jurnal.md

Tulpina britanică a virusului COVID-19, confirmată în Republica Moldova; Ciocoi: „Au fost trimise probe în Germania”

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat în această seară la Jurnal TV că în Republica Moldova s-ar fi confirmat cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului.

La moment Republica Moldova nu dispune de condițiile necesare de depistare a noii tulpini, astfel în Germania au fost transmise mai multe probe ale unor pacienți, care preliminar au confirmat prezența tulpinii.

„Ne confruntăm deja cu tulpina britanică și deja de mult timp. (...)Din informațiile pe care le dețin, au fost trimise în Germania probele anumitor pacienți, iar preliminar s-a confirmat, dar așteptăm rezultatele oficiale pe hârtie”, a precizat Aureliu Ciocoi.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă se ia în calcul că și în țara noastră s-ar putea dezvolta o modificare locală a virusului, Aureliu Ciocoi a declarat:

„Aveți dreptate. Putem să avem și o modificare locală a acestui virus. În Republica Moldova sunt două focare de Covid-19. Unul-transportul public și doi- sistemul de învățământ care contribuie la răspândirea virusului”.

Emisiunea poate fi vizionată aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: