„Zoinițele lui Plahotniuc explică nevalidarea alegerilor prin existența în Codul Electoral a unei "norme legale" ce ține de agitația electorală, care chipurile niciodată nu a fost aplicată, dar care totuși există. Pentru repararea situației e nevoie să rectificăm legislația electorală învechită. Este un FALS!”, susține Alexandru Slusari.

„Codul electoral nu conține nici o literă despre interzicerea ÎNDEMNULUI LA VOT în ziua alegerilor. Agitaţia electorală, conform legii, presupune acţiuni de pregătire şi difuzare a informaţiei, care au scopul de a-i determina pe alegători să voteze PENTRU UNII sau PENTRU ALȚI CONCURENȚI ELECTORALI. Doar că instanța de judecată a lui Plahotniuc, la solicitarea reprezentantului lui Dodon/Ceban, prin decizia arbitrară a egalat chemare la vot a lui Andrei Năstase cu agitația electorală”, a spus vicepreședintele Platformei DA.

Potrivit lui Alexandru Slusari „nu e nevoie de modificarea legislației electorale în acest sens. Este necesar să schimbăm actuală guvernare mafiotă, periculoasă pentru propriul popor!”.