image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Voronin, impresionat de averea Guvernatorului Băncii Naționale

Vladimir Voronin s-a arătat impresionat de declarația de avere și interese a Guvernatorului Băncii Naționale, Octavian Armașu, făcută publică la sfârșitul lunii martie curent.

Fostul președinte Vladimir Voronin a intrat azi, 19 mai, în sala de conferințe a Parlamentului, unde se află jurnaliștii, și i-a luat la rost, reproșându-le că nu relatează despre averea guvernatorului Băncii Naționale. De menționat că presa totuși a scris în repetate rânduri despre averea guvernatorului BNM.

„40 de pagini de avere! Ciți”, a exclamat Voronin.

jurnal.md

Amintim că, potrivit declarației de avere a guvernatorului BNM, în 2021 acesta a beneficiat de un venit de circa 2 milioane de lei din salariu. Adică, peste 160 de mii de lei pe lună.

Octavian Armașu a mai declarat venituri de aproape un milion salariu și de la compania Bayer SRL, 174 de terenuri, peste 20 de conturi și depozite bancare deținute de el și membrii familiei, acțiuni la SA Franzeluța, Agro-SZM și Banca de Economii (în lichidare), un automobil de aproape 50 de mii de euro și 7 imobile. În linii mari, aceleași bunuri și venituri Armașu le-a declarat și pentru 2020.

Noutăţile partenerilor

comentarii: