image
Sursa foto: AP

Andrei Spânu: Într-o perioadă foarte scurtă, vom elimina tariful la roaming cu România, apoi vom discuta cu alte state UE

Guvernul va publica în scurt timp proiectul de acord cu privire la anularea tarifelor de roaming cu statele UE, iar la prima etapă va fi anulat tariful de roaming cu România. Despre aceasta a anunțat, astăzi, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

„Referitor la UE suntem în ultima etapă de elaborare a acordului și în scurt timp va fi scos pentru consultări publice. Mulțumesc Guvernului că a susținut excluderea acelei taxe de lux din buget pentru anul viitor, fapt care va permite ca într-o perioadă foarte scurtă să eliminăm tariful la roaming cel puțin cu România în prima etapă, apoi să discutăm și cu alte state din UE”, a declarat Andrei Spânu.

Oficialul a făcut precizările în contextul aprobării de către Guvern a lansării negocierilor asupra Acordului regional privind spectrul de frecvențe referitor la condițiile tehnice armonizate dintre administrațiile țărilor din Parteneriatul Estic pentru rețelele de radiocomunicații mobile terestre în benzile de frecvență 694-790 MHz și 3,4-3,8 GHz.

„Este de fapt un proiect tehnic care vine să susțină efortul Guvernului de liberalizare a tarifelor la roaming cu țările Parteneriatului Estic și cu alte țări. Inclusiv discutăm cu Uniunea Europeană despre eliminarea acestor tarife la roaming pentru toate țările Parteneriatului Estic”, a comentat premierul Natalia Gavrilița.

Noutăţile partenerilor

comentarii: