image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

Ion Chicu vrea să-și creeze propriul partid: „Avem o colegă, care s-a interesat și a rezervat deja o denumire”

Fostul premier a anunțat că va lansa un nou partid orientat spre centru-dreapta, negând categoric o afiliere cu PSRM, partidul care l-a înaintat în fruntea Guvernului.

Avem o colegă, care s-a interesat și a rezervat deja o denumire. Dar e prea devreme să discutăm despre asta. Formațiunea își dorește să aibă ca și obiectiv general unitatea populației, pentru că în ultimul timp s-au observat prea multe forțe, care au încercat să dezbine populația. Alte obiective sunt: integrarea europeană și căderea hotarului de pe Prut, precum și bariera de pe Nistru.
Dacă vorbim despre doctrină, aceasta ar fi cam de centru-dreapta, cu politici economice liberale, care ar permite dezvoltarea economică a țării. Discutăm cu colegii mai multe lucruri, încă suntem la etapa de discuții. Când vom avea o decizie, o vom anunța public”, a declarat Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

La fel, Chicu a negat orice afiliere cu PSRM, chiar dacă acest partid l-a desemnat premier în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020.

Amintim că Ion Chicu a deținut anterior funcția de consilier al fostului președinte Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: