Breaking News

image
Sursa foto: axanews.ro

Un polițist din Anenii-Noi, plasat în izolatorul CNA: Ar fi cerut 11 000 de lei pentru a soluționa un dosar de căutare

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii-Noi a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA, după ce a fost recunoscut ca bănuit într-un dosar de trafic de influență. Polițistul a fost denunțat de un bărbat de la care ar fi cerut 11 000 de lei pentru a-l ajuta să soluționeze un dosar de căutare.

Polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, anunțată în căutare, să intre nestingherit în țară. Din spusele denunțătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soția sa va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reținută.

Operațiunea de reținere a avut loc în după-amiază zilei de 13 ianuarie pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii-Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol întreaga suma primită, în valoare de 11 000 de lei.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală în temeiul art.326 cod penal - traficul de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 7 ani de închisoare.

Precizăm că în 2020, 43 de angajați ai MAI au fost cercetați penal de CNA și procurori, fiind bănuiți de comiterea unor fapte de corupție.

comentarii: