Germanul adus la Arsenal în 2013 nu a reușit să strălucească la fel ca pe vremea în care evolua la Real Madrid. Fostul decar al galacticilor ar putea reveni în forma care l-a consacrat, colaborarea foarte bună de 3 sezoane (2010-2013) cu Mourinho fiind o premisă în acest sens. În ultima vreme, FC Barcelona și Real Madrid au fost echipele care s-au mai interesat de transferul neamțului, însă "tunarii" nu s-au arătat dispuși să-l cedeze.

Schalke 04 este clubul la care a strălucit Ozil la început de carieră. Evoluțiile sale impresionante le-au atras atenția celor de la Werder Bremen, care l-au cumpărat pentru 5 milioane de euro. Doi ani mai târziu, Real Madrid a pus ochii pe tehnicul mijlocaș și l-au adus în schimbul a 20 de milioane de euro. După 3 sezoane petrecute pe Bernabeu, Arsenal l-a adus în Premier League pe german, pentru 45 de milioane de euro.

Mesut Ozil, care va împlini în octombrie 30 de ani, și-a anunțat retragerea din naționala țării sale în această vară. El a bifat pentru Germania 92 de selecții și 23 de goluri.