image
Sursa foto: reuters.com

Criptomonedele se duc rapid în jos: Se fură ca în codru, duc la concedieri, reglementări agresive și nu numai

După luni de zile în care valoarea criptomonedelor s-a dus în cap într-un ritm alert și necontrolat, încrederea în banii digitale scade pe zi ce trece, în contextul în care exact acea ”încredere” ține în picioare întreaga industrie Bitcoin, Ether, Dogecoin și multe alte.

Veștile proaste pentru criptomonede se țin lanț. În mai puțin de 24 de ore, Nomad a recunoscut un furt de peste 200 de milioane de dolari în criptomonede, în timp ce compania de brokeraj online Robinhoood a afirmat că-și va micșora forța de muncă cu aproximativ 750 de angajați, în contextul scăderii interesului pentru piața cripto. Ca referință, vorbim de aproximativ 23% din forța de muncă a unui gigant, o valoare deloc neglijabilă.

Nomad este un serviciu care permite utilizatorilor să schimbe monede digitale de la un blockchain la altul. Din păcate, tot Nomad a recunoscut printr-o postare pe Twitter că a căzut victimă unui atac cibernetic. ”Suntem conștienți de incidentul care a implicat serviciul Nomad. În prezent investigăm și vom oferi actualizări când le vom avea”, a spus startup-ul despre situația care a dus la dispariția a aproximativ 200 de milioane de dolari din visterie, sub formă de criptomonede.

Experții în securitatea sistemelor de tip blockchain au descris atacul ca fiind un fel de ”liber pentru toți”. Motivul acestei atitudini fiind explicat prin faptul vulnerabilitatea exploatată a fost atât de mare, încât oricine ar putea profita de defect și să retragă o cantitate de criptomonede mai mult sau mai puțin fabuloasă de la Nomad. În termeni mai puțin tehnici, pentru experții în securitate cibernetică, platforma a funcționat ca un fel de bancomat care scoate bani la apăsarea unui buton, fără card.

Pe de altă parte, la scurt timp după ce divizia de crypto din Robinhood a fost amendată cu 30 de milioane de dolari de Fiscul statului New York, gigantul nu a mai știut cum să facă față bulinei negre fără să închidă firma. Ca referință, sancțiunea a venit pentru inabilitatea serviciului online de a respecta reglementările statului în care avea sediul referitoare la practicile împotriva spălării banilor, dar și cele securitate cibernetică, scrie Playtech.ro.

La scurt timp după amenda generoasă, Robinhood a făcut anunțul referitor la restructurări agresive. Această lovitură vine după ce concediase deja aproximativ 9% din forța sa de muncă la sfârșitul lunii aprilie, în contextul scăderii numărului de utilizatori activi cu 8% între al treilea și al patrulea trimestru din 2021. Mai mult decât atât, a indicat că se va concentra pe limitarea costurilor. „Acest lucru nu a fost suficient”, a declarat Vlad Tenev, CEO Robinhood. „De atunci, am văzut cum mediul macroeconomic s-a deteriorat și mai mult, cu o inflație la un maxim al ultimilor 40 de ani, însoțită de o prăbușire a pieței cripto”, detaliază el. „Acest lucru a redus și mai mult activitatea clienților noștri și activele pe care le controlăm.”, conform Engadget.com.

Noutăţile partenerilor

comentarii: