image
Sursa foto: jurnal.md

Drumuri strâmbe în casa de nebuni // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, Domnica Manole nu va fi restabilita in functia de judecator. Andrei Nastase nu va fi restabilit in functia de primar al capitalei. Gheorghe Petic nu va fi eliberat din detentie. Cam asta e situatia la zi. Cazul lui Petic, ati auzit, a fost mutat la Orhei. Cineva spunea ca astfel, cei care vor dori sa-l sustina pe Petic, nu o vor putea face, deoarece vor fi blocati de fanii lui Shor. Iar fanii lui Shor dovedesc peste tot – si la Orhei, si la Cahul cand trebuie sa-l sustina la procese pe idolul lor, si in Italia la concerte.

Deci, cum spuneam, Domnica Manole data afara, Petic – inchis, Nastase scos din primarie. Saptamana trecuta ati vazut ca deja se pregateste si judecarea lui Nastase si Maia Sandu pentru tradare de patrie. Si – pa hodu - pentru furtul miliardului. (Ma iertati pentru rusism.)

Si atunci ce facem? Pentru ca lucrurile ca si cum sunt clare. Vrei sa faci ceva, esti lovit peste mana, vrei sa faci un pas, ti se pune piedica. Legea este calcata in picioare, faradelegea triumfa. Si parca nu se poate face nimic. Cu Domnica Manole totul era clar cu un an jumătate în urmă. Plahotniuc are o calitate proprie nebunilor: astia au cate o idee-fix si nu si-o schimba in ruptul capului. De pilda, cand aude de Andrei Nastase, lui Plahotniuc i se face negru inaintea ochilor, el nu mai poate judeca. Dacă a vrut sa-i anuleze victoria lui Nastase, i-a anulat-o. Daca vrea sa-l condamne pe Petic, o sa-l condamne. Acum vad ca Nastase si Maia Sandu se intalnesc cu cetatenii, se pregatesc pentru alegeri, dar probabil nici ei, nici noi nu avem siguranta ca vor fi lasati sa participe in alegeri. Sau daca vor fi lasati sa participe, le vor fi anulate voturile. Si atunci ce ne mai ramane? Sa protestam. Dar protestele am vazut ca nu prea au efect. Pe urma, daca protestam noi, impotriva noastra isi vor scoate protestatarii Dodon si Shor. Pentru ca oamenii lui Dodon si Shor parca sunt si ei impotriva lui Plahotniuc, dar daca o sa le spuna Dodon si Shor sa protesteze impotriva noastra, ei din dragoste pentru idolii lor, o sa iasa impotriva noastra. Deci aparandu-l pe Plahotniuc.

In buna situatie am nimerit, nu-i asa? O banda a pus stapanire pe Moldova si face ce vrea cu noi. Sa mai scriem, sa mai facem emisiuni? Noi cu emisiunile, banditii cu măciuca justiției, a poliției. Ce-i de facut in aceasta situatie cand ei iti arata ca orice ai face, oricum o sa pierzi? Istoria ne spune ca de regula, din astfel de situatii exista doua iesiri: ori ridicam cu totii mainile si ne predam banditilor, ori luptam pana la capat.

MAI PE SCURT, tot istoria ne spune, ca neamurile care li s-au predat banditilor s-au simtit scuipati in suflet pana la sfarsitul vietii lor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: