image
Sursa foto: jurnal.md

O nouă componență a Consiliului Audiovizualului, votată de Parlament; Cine sunt noii membri ai CA

Orest Dabija, Larisa Turea, Tatiana Crestenco, Ruslan Mihalevschi, Liliana Vițu-Eșanu, Ana Gonța, Eugeniu Râbca au fost numiți în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, pe un termen de șase ani.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu votul a 86 de deputați.

Trei dintre candidați au fost propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției. Astfel, candidaturile lui Orest Dabija și a Larisei Turea au fost propuse de PAS. Totodată, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a propus-o pe Tatiana Crestenco în funcția de membru al CA.

Candidatura lui Ruslan Mihalevschi a fost propusă de Președintele Republicii Moldova, iar a Lilianei Vițu-Eșanu – de Guvern.

Organizațiile societății civile au propus în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului doi candidați – Ana Gonța și Eugeniu Râbca.

Potrivit legislației, Consiliul Audiovizualului este format din șapte membri, unul propus de Președintele Republicii Moldova, unul propus de Guvernul Republicii Moldova, trei propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare, și doi membri propuși de organizațiile societății civile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: