image
Sursa foto: wetterzentrale.de

Alertă meteo în Europa: Locul în care temperaturile pot depăși 50 de grade Celsius în următoarele zile

Europa va fi cuprinsă de un val de caniculă extremă, iar temperaturile vor urca până aproape de 50 de grade Celsius în unele zone ale Peninsulei Iberice, arată Severe Weather, care publică hărțile detaliate cu temperaturile prognozate pentru acest final de săptămână.

În vestul Spaniei și sudul și centrul Portugaliei temperaturile au urcat la valori de peste 40 de grade Celsius, cu unele locuri în care s-au atins temperaturi de până la 47 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că valul de caniculă extremă va continua până duminică și că în acest interval temperaturile se vor situa între 45 și 50 de grade Celsius, ceea ce ar putea provoca grave incendii de vegetație.

Vineri, 3 august, este de așteptat ca în sud-vestul Spaniei temperaturile să fie cuprinse între 44 și 46 de grade Celsius, în timp ce în sudul și centrul Portugaliei ele vor fi situate între 45 și 49 de grade.

Sâmbătă, 4 august, temperatura maximă va fi atinsă în apropiere de Lisabona și va fi de 51 de grade Celsius.

Nici duminică vremea nu dă semne să se răcorească în Peninsula Iberică, unde vor predomina temperaturile de peste 40 de grade Celsius și 50 de grade în apropiere de Lisabona.

Noutăţile partenerilor

comentarii: