image
Sursa foto: jurnal.md

Transportatorii își sistează în semn de protest activitatea în perioada 7 - 9 februarie; „MIDR ignoră revendicările noastre”

Transportatorii de pe rutele naționale anunță că își sistează în semn de protest activitatea în perioada 7, 8, 9 februarie, curent.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) informeazăcă au decis să recurgă la noi acțiuni de protest deoarece Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu a reacționat la revendicările transportatorilor privind ajustarea tarifelor.

„MIDR nu a renunțat la mecanismul de instituire a unui nou tip de act permisiv - acordul consiliilor locale de majorare a tarifelor, nu a prezentat calculele reale a mărimii tarifului la serviciile de transport și nu a aprobat actul prin care să stabilească mărimea tarifului la serviciile de autogară. Astfel, instituția nu a renunțat la protejarea schemelor ilegale din transport”, anunță printr-un comunicat Asociația transportatorilor.

Aceeași sursă a mai adăugat că deși MIDR a anunțat că dialogul rămâne calea de găsire a unei soluții agreate de ambele părți, nici o ședință cu transportatorii nu este preconizată.

APOTA comunică că a decis împreună cu operatorii de transport rutier, în semn de protest față de acțiunile MIDR legate de nesoluționarea în condițiile legale a problemei legate de tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară, să sisteze temporar activitatea rutelor naționale.

Transportatorii își vor relua activitatea pe 10 februarie, după care, dacă nu va urma o reacție din partea autorităților, vor anunța despre întreprinderea unor noi acțiuni legate de problema tarifelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: