image
Sursa foto: Jurnal.md

ANRE și-a ANULAT propria decizie cu privire la scumpirea benzinei și motorinei; De când revin prețurile vechi

Presiunea cetățenilor și criticile opoziției și-au spus cuvântul. Conducerea ANRE a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți adoptată în această săptămână „până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament”.

Astfel, conducerea ANRE și-a anulat propria decizie, iar începând cu 1 iunie, ora 12:01, se va reveni la prețurile din perioada precedentă.

„ANRE urmează să analizeze săptămâna viitoare cu maximă obiectivitate informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale”, explică instituția într-un comunicat.

Precizăm că de ieri, un litru de benzină cu cifra octanică 95 poate fi vândut cu 19 lei şi 79 de bani, cu 64 de bani mai mult, iar motorina s-a scumpit cu 66 de bani, până la 17 lei și 75 de bani pentru un litru.

Este vorba despre cele mai mari prețuri plafon, stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în ultimii doi ani.

Scumpirile au fost criticate de experți economici, dar și de opoziție care susține că decizia ANRE nu este justificată economic.

Totodată, pentru sâmbătă era anunțat un „marș împotriva scumpirii carburanților”, față de care s-au arătat interesați aproape 4 mii de cetățeni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: