image
Sursa foto: itv.com

Imagini apocaliptice: 90% din Veneţia, înghiţită de apă de până la doi metri

Stare de dezastru la Veneția din cauza inundațiilor provocate de o maree, a doua cea mai gravă din istoria orașului-lagună. Nivelul apei a ajuns la aproape doi metri.

Sute de case din Veneția au fost inundate după a doua cea mai mare maree produsă în orașul din nordul Italiei.

Au fost afectate toate casele de la parter, magazinele, biserica San Marco. În jur de 80-90% din suprafaţa Veneţiei e acoperită de apă”.

„Un dezastru, un dezastru. Deschid ușa acum, să vedeți cum este. Ia uitați cum intră apa, parcă e un râu”, a declarat un localnic.

Cizmele din cauciuc și pelerinele de ploaie sunt accesorii care nu trebuie să le lipsească oamenilor din Veneția. Piața San Marco se află scufundată în peste un metru de apă, în timp ce basilica aflată în imediata apropiere a fost inundată pentru a șasea oară în 1200 de ani.

„Veneția este un oraș foarte frumos și devine un loc foarte special când nivelul apei crește. Dar, în afară de frumusețea pe care acest fenomen o dă orașului, problemele sunt grave”, spune un alt localnic.

Majoritatea piețelor și a traseelor pietonale din Veneția sunt sub apă.

În cele mai aglomerate zone au fost montate podețe, pentru ca oamenii să poată circula.

Veneția este unul dintre cele mai afectate orașe din lume de flux și de reflux.

Cea mai gravă maree din Veneția a avut loc în 1966, când nivelul apei în romanticul oraș din nordul Italiei a fost de 194 de centimetri.

Citeşte mai mult despre

comentarii: