image
Sursa foto: Jurnal.md

Control sporit la frontieră din cauza coronavirusului; Pe teritoriul AIC a fost instalat un termoscaner

Poliția de frontieră a întreprins noi măsuri de prevenire a coronavirusului de tip nou, COVID-19, în punctele de trecere a frontierei.

Poliția de Frontieră, fiind prim filtru de detectare, notificare, prevenire și control a posibilelor cazuri de infectare cu simptomatologia bolii - Coronavirus, a întreprins unele măsuri necesare pentru a exclude riscul transmiterii transfrontaliere a pericolului biologic, cu impact negativ asupra sănătații publice.

Astfel că pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini. Totodată, s-a solicitat maximă vigilență din partea polițiștilor de frontieră, aflați în prima linie de control. Dacă în fluxul de călători vor fi observate persoane care prezintă simptome ale bolii, tuse și respirație îngreunată, inclusiv după efectuarea termometriei se va înregistra febră, vor fi izolate în camere special amenajate și anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

La solicitarea Poliției de Frontieră, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

Persoanele care revin în țară și care prezintă simptomatica bolii, sunt îndemnate să contacteze de urgență Agenția Națională de Sănătate Publică, tel.: 080012300.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: