image
Sursa foto: jurnal.md

SIS, scrisoare către CSM: Platon a mituit sau a șantajat judecători pentru a-și recupera activele // EXCLUSIVITATE

Serviciul Informații și Securitate solicită într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii să ia măsuri urgente în privința unor judecători care ar fi sub influența lui Veaceslav Platon.

SIS anunță că a recepționat „sesizări care denotă influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon, pentru a determinat adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta”.

„Informațiile semnalează faptul că acțiunile în cauză exprimă intenția persoanei menționate de a-și restabili prin orice metodă, mijloc și forță, inclusiv în afara cadrului legal, drepturile asupra activelor din Moldindconbank, Moldova-Agroindbank, Moldasig, Asito Direct și Alliance Insuarance Group”, se spune în scrisoare.

Potrivit SIS, „sursele de informații semnalează că, recent, au fost exercitate influențe la nivelul Judecătoriei Chișinău, în sensul accederii unor persoane de încredere în completele de judecată, dar și în funcții de conducere, cu scopul de a obține „soluții favorabile” pentru Veaceslav Platon pe cauzele penale sau pe dosarele conexe”.

„Atrage atenția faptul că președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a numit în unul din completele care ar urma să examineze dosarele de referințp magistratul Tatiana Bivol, judecător în sediul Buiucani, care este fiica unuia din avocații lui Platon - Oleg Lozan. Totodată, Tatiana Bivol este inclusă în completul de reexaminare a dosarului penal intentat în privința lui Platon”, se spune în scrisoarea SIS-ului adresată CSM.

SISSIS
SISSIS

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: