image
Sursa foto: jurnal.md

(DOC) Vot final: Cetățenia prin investiție a fost ABROGATĂ

Controversata lege a cetățeniei prin investiție, promovată fostul regim controlat de PD și care risca să ne coste regimul liberalizat de vize cu UE, a fost abrogată în lectură finală de Parlament.

Legea prevedea că autoritățile acordă cetățenia R. Moldova unui cetățean străin sau unui apatrid care varsă contribuții la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă sau a efectuat, timp de 60 de luni, investiții în domeniile de dezvoltare strategică.

Valoarea minimă a contribuției nerambursabile la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă constituie echivalentul a 100.000 de euro.

Acum fix un an, pe 18 iunie 2019, Parlamentul a abrogat în primă lectură controversata lege.

Iar în iulie 2019, Guvernul Sandu instituise moratoriu asupra programului cetățeniei prin investiție, moratoriu care în decembrie 2019 a fost prelungit de Guvernul Chicu cu încă două luni.

Termenul a expirat pe 20 februarie 2020, zi în care Proiectul de lege privind abrogarea legii Cetățeniei prin Investiție a fost exclus de pe ordinea de zi a Parlamentului. Și asta după ce, anterior, proiectul a fost votat în prima lectură.

De la debutul programului „Cetățenie prin investiție”, opt persoane au primit cetățenia Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: